CONTES SENSORIALS

La finalitat d’aquest conte sensorial es d’oferir la possibilitat d’accedir al relat del conte amb tots els nostres sentits. D’aquesta manera volem oferir experiències completes que arriben a tots aquests, amb sensacions somàtiques, vibratòries, tàctil-hàptica, vestibulars, visuals, auditives, olfactòries i gustatives.


És important contar el conte amb calma, mostrant cada sensació sense pressa i amb opció al fet que l’alumne pugua accedir a ella respectant el seu temps de resposta. Mostrar els continguts del conte amb cautela i d’un en un, sense hiperestimular. 


Cal anticipar tant el principi del conte amb una música coneguda per l’alumne i que a poc a poc vaja anticipant que després d’aquesta melodia començarà el conte.


Com a rutina quan s’acaba el conte contarem fins a 10 per a donar per acabada l’activitat. 
És important repetir l’activitat diverses vegades, no unicamente una vegada. El conte cobra més sentit quan els nostres alumnes poden anticipar allò que passarà, comencen a sentir seguretat i a gaudir.


Al costat d’aquestes pautes del conte tindrem el material visual amb la història contada en pictogrames i imatges simples on es vegi clar el concepte. També afegirem als recursos vídeos i sons ambientals que es puguin projectar o amplificar el so a la sala on es vaja a realitzar l’activitat.

A continuació vos presentem el primer conte de molts.

Hem representat el conte en diferents formats, és important que previament a contar en conte revisem tot el material i ho tingem tot mitjanament controlat. El primer i més important és la fitxa amb l’informació del material i qué es el que anem a treballar a cada escena del conte, clicant al següent enllaç podreu descarregar-la: https://drive.google.com/file/d/1W5EnQMA0AXAtJ8q96gyJWdAe9Bpz_CfN/view?usp=sharing

També podeu descarregar el conte en format PDF clicant al següent enllaç https://drive.google.com/file/d/1j_NLplkbZgRSBUkRPhw_CS3p_5IKc-N0/view?usp=sharing

I per últim vos oferim l’enllaç del conte en format video per poder escoltar els sons:

Esperem que l’utilitzeu i l’experiència siga enriquidora.

1 Comments

Deja un comentario